Island ansluter till nordiskt samarbete för ingenjörer

Fackförbundet för isländska ingenjörer blir medlem i det nordiska ingenjörsförbundet. Foto: Mostphotos.

Den nordiska ingenjörsfamiljen har fått tillökning. I dag blev det klart att Island blir medlem i ANE, det nordiska ingenjörsförbundet.

Fackförbundet Verkfärdsorganisationen Islands. VFI, kommer från och med den 1 januari 2018 att bli medlem i det nordiska ingenjörsförbundet ANE (Association of Nordic Engineers). Den nordiska samarbetsorganisation som fyllde tio år i våras bevakar och driver nordiska ingenjörers intressen i internationella frågor och stärker samarbetet med de nordiska fackförbunden för ingenjörer (NITO i Norge, IDA i Danmark och Sveriges Ingenjörer).

–Islands medlemskap gör de nordiska ingenjörernas röst tydligare. ANE:s ambition är ju att tala för ingenjörernas roll i samhället ur ett nordiskt perspektiv vilket innebär både en röst för en väldigt framgångsrik och ovanlig ekonomisk/facklig modell (den nordiska) och för ett samhälle där vi ser att ingenjörerna kan bidra till många av de lösningar på samhällsproblem som vi behöver, säger Jenny Grensman, koordinator för ANE på Sveriges Ingenjörer.

Lämna en kommentar

Senaste nytt