Hey facket! Här är några av årets aprilskämt

Google Home anpassad för facklig rådgivning
Från Sveriges Ingenjörers Facebook-konto.

Fackligt förtroendevalda ska ersättas av en Google Home aktiverad med ”Hey facket”. Mobiloperatören Tre låter anställda ta med sina gnagare till jobbet. Och så ska en Tesla lätt växla till A-traktor och tillbaka. I alla fall 1 april.

I sociala medier efterlyste Sveriges Ingenjörer betatestare till sin nya Voice Assistant för Google Home. Assistenten, skrev man, aktiveras med ”Hey facket” och ska finnas på arbetsplatser och svara på frågor om semester, arbetsmiljö och annat, och coacha inför lönesamtal, i stället för att förtroendevalda gör det.

Den 2 april kom ett nytt inlägg: ”Nej, självklart är våra 5 000 förtroendevalda inte möjliga att ersätta med en röststyrd app” och en film som hyllar de förtroendevalda.

Gnagis på Tre

Illustration: Tre

Mobiloperatören Tre skrev på Linkedin att deras hundzon – där anställda kan ta med sina (pandemi-)hundar till kontoret, läs Ingenjörens artikel om det här – nu får en uppföljare. Till gnagarzonen Gnagis ska medarbetarna kunna ta med sig möss, råttor, marsvin, hamstrar och andra sällskapsgnagare.

”Det är jättetrevligt att mina hamstrar Teddy och Kiwi kan hänga med mig till kontoret framöver. Många kollegor har haft med sig sina hundar till jobbet och jag har känt mig lite utanför – tills nu”, uttalar sig Arne Agg på Tres kundservice.

Det var också många aprilskämt om elbilar, vilket Allt om elbilar har sammanställt. Här är några av skämten:

Tesla A-traktor

Illustration: Tesla Club Sweden och Hooijes Garage

Tesla Club Sweden och Hooijes Garage berättar att Tesla lanserar sin Model Y som fabriksbyggd A-traktor. Konverteringen kommer kosta 19 900 kronor och reflextriangeln bakpå bilen är magnetisk och går att ta bort. Konverteringen görs nämligen helt i mjukvaran. ”Om bilen ska bete sig som en vanlig Tesla eller bli strypt till A-traktor bestäms av vilken mobil eller nyckelkort bilen låses upp med.” Är det nyckelkortet för någon med körkort beter sig bilen som vanligt. Är det nyckelkortet för en person med traktorkort spärras bilens maxhastighet till 33 kilometer i timmen och bakdörrar, bakrutor och bakluckan kopplas ur.

Elbil med gröna lysen

Illustration: Electrifying

Brittiska sajten Electrifying berättar om en ny EU-lag som träder i kraft 2023. Elbilar ska då ha gröna lysen så att det går att se vilka bilar som hör hemma i framtidens miljözoner. Bilarna får dessutom nightvision vilket gör det enklare och säkrare att köra i mörkret.

MG:s aprilskämt

Från MG:s sociala medier.

MG presenterar också funktionen att själv generera extra el genom att snurra ratten fram och tillbaka.

Och om det inte räcker så erbjuder släpvagnstillverkaren Brenderup en släpvagn med batteripaket, RangeXtender, som kan ge en extra räckvidd på upp till 12 000 kilometer – motsvarande en resa runt jorden.

Släp med batteripaket

Illustration: Brenderup

 

 

 

 

Karin Thorsell

 

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Löser vattenläckage med hjälp av AI

Löser vattenläckage med hjälp av AI

Att lyssna efter läckage är en metod för att identifiera brister i vattenledningar. Nu tar Göteborg Stad även hjälp av AI för att hitta de områden där riskerna med ett läckage är störst.
Fler artiklar