Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
HemArbetslivLockar ingenjörer med tre månader gratis boende

Lockar ingenjörer med tre månader gratis boende

Elbilsföretaget Nevs i Trollhättan behöver rekrytera ingenjörer men konkurrensen i Västsverige är stor. Därför vänder man sig nu utomlands och erbjuder tre månader gratis boende till de som anställs.

”Do you want to work and live in Sweden – and get your rent paid during your first months here? Then check this out!”

Det här inlägget publicerade elbilsföretaget Nevs på LinkedIn i mitten av april. Nyheten har väckt en del uppmärksamhet efter de neddragningar som nyligen skett på företaget.

I augusti 2021 varslade Nevs 300 medarbetare om uppsägning. Ungefär 250 blev sedan uppsagda på grund av arbetsbrist. Nu gör Nevs en teknikomställning med större fokus på mobilitetslösningar och behöver anställa.

Nina Selander, HR-chef på Nevs.

– Vi började rekrytera i höstas och planen är att öka från 350 till 450 anställda på ett år. Vi har inte nått halvvägs efter halva tiden men vi hoppas att det ägarbyte som ryktas ske inom en snar framtid ger oss en skjuts, säger Nina Selander, HR-chef.

Att hitta kompetens, främst ingenjörer inom mjukvara och mobilitet, har visat sig vara ganska svårt och sedan mitten av april testar Nevs ett nytt grepp.

– I de kontakter vi har med ingenjörer från andra länder märker vi att bostadsfrågan är ett hinder. Därför erbjuder vi nu gratis boende i tre månader.

De flesta från Indien

Sedan Nevs publicerade erbjudandet på LinkedIn i mitten av april har antalet ansökningar ökat. De flesta kommer från Indien, flera från Kina, Danmark och några från Ukraina.

Erbjudandet om gratis boende i tre månader gäller enbart för anställda som rekryteras från andra länder. Och bara om de bosätter sig i Trollhättan eller Vänersborg.

– Om de hittar en bostad i Göteborg ser vi en risk att så småningom tappa dem till något av företagen där. Vi tror att vi kan knyta dem närmare oss om de bor här.

Ingen oro att lova för mycket

Nina Selander ser ingen risk att Nevs inte klarar att ordna en bostad åt alla som rekryteras.

– Innan vi gick ut med erbjudandet tog vi kontakt med flera bostadsbolag och efter den mediala uppmärksamhet som det har fått har bostadsbolag också kontaktat oss. Vi har dessutom hört oss för med några hotell om det skulle bli nödvändigt.

Arbetstillstånd, kontakter med Försäkringskassan och att ordna platser på skolor och förskolor kräver en del tid men Nevs räknar med att de som har anställts under våren kan vara på plats före sommaren. Fler kommer att börja under hösten.

Varför gäller erbjudandet inte för ingenjörer i Sverige?

– Vi har märkt att bostadsfrågan ofta är avgörande för att kunna rekrytera från andra länder. Vi välkomnar förstås även ingenjörer i Sverige men vi ser inte att bostadsfrågan är ett hinder för dem. Däremot ordnar vi flytthjälp inom Sverige.

Karin Virgin

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Välj din chef – så synar du ledarskapet när du byter jobb

0
Din chef spelar stor roll – för dina prestationer, din utveckling och ditt mående. Därför bör du välja nästa chef med omsorg. Så här kan du gå till väga för att ta referenser på chefen.

Nyexade byggingenjörens dagbok: ”Kollegornas stöd är tryggt när man är ny i branschen”

0
I våras blev Emin Hogic högskoleingenjör i byggteknik vid Lunds tekniska högskola, campus Helsingborg och nu är han projektör på Sweco. Här är hans dagbok från en vecka på jobbet.
Luleå och Stockholm

Så skiljer ingenjörers löner mellan länen

5
Medellönen högst i Stockholm, följt av Halland för civilingenjörer och Blekinge för högskoleingenjörer.
Jonas Hylén

Förtroendevald på Siemens: ”Är lite som en präst eller diakon”

0
Under 25 år i Akademikernas styrelse på Siemens har Jonas Hylén hjälpt medlemmar som riskerat att förlora jobbet och mött engelsmän som är chockade att ingenjörer har ett fack.    

Låga ingenjörslöner oroar inte industrijättarna i norr

0
Ingenjörer i södra Sverige har högre lön än ingenjörer i norr. Men för industrijättarna i norr verkar lönenivåerna inte vara något hinder för rekrytering.

Förstärkt lönesamtal kan lösa konflikter kring lön

0
Ibland slutar lönesamtalet med att man känner sig orättvist bedömd. Inom industrin finns då möjligheten till ett förstärkt lönesamtal med lokala facket som stöd.

Global portal öppnar nya vägar till utlandsjobben

0
Sugen på ett nytt jobb, men vill inte flytta? Nu startar Remote en jobbförmedling för distansjobb, med hela världen som arbetsplats.

Hon läste teknisk fysik och blev börs-vd

0
Charlotte Eriksson är civilingenjör i teknisk fysik och vd på Softronic. Här berättar hon om en omtumlande händelse på jobbet för ett år sedan och varför hon la ner sin sångkarriär.

Alkohol på julfesten? Så hittar du balansen mellan fest och fylla

0
Att jobbet bjuder på alkohol i samband julfiranden är idag närmast självklart – och är oftast inget problem. Men det kan ändå vara bra att tänka till. Här är sex tips inför julens firanden.
Elin Petersson och Patrik Milton i talarstolen

Mycket debatt om skatt, 5G och infrastruktur på Ingenjörsfullmäktige

0
Antog program om löner och industripolitik. Och höjde inte medlemsavgiften.

INGENJÖRSKARRIÄR

VI REKOMMENDERAR

Hur kallt får det egentligen vara på kontoret?

0
Kyliga kontor gör inte bara att vi fryser, det sänker också vår koncentrationsförmåga och kan påverka hälsan. Så hur kallt får det egentligen vara på kontoret?