Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
HemArbetslivSex råd – om du erbjuds rörlig lön som konsult

Sex råd – om du erbjuds rörlig lön som konsult

Som konsult finns det upplägg där man får en procentandel av det som faktureras kunden. Det kan ge hög lön, men innebär också risker. Vad ska man tänka på om man erbjuds den typen av lön? Här svarar två ombudsmän.  

En medlem i Sveriges Ingenjörer hörde av sig och skrev så här:

”Upptäckte nyligen lönemodeller som är mer transparenta där man som konsult får en procent av det som faktureras kund. Det var helt nytt för mig. Finns det fler varianter och vad tycker ni om dem?”

Peter Strandbacke och Frida Elfving, ombudsmän på Sveriges Ingenjörer med inriktning på it- respektive teknikkonsulter, säger att den här typen av lösningar har blivit ett sätt för arbetsgivare att motivera och rekrytera konsulter.

– Det är vanligare i mindre bolag att man har en koppling till det man drar in. Det kan ge ett större incitament att leta och behålla uppdrag och jobba på sitt varumärke, säger Frida Elfving.

Många varianter

Det finns inte något kollektivavtal som omfattar det här löneupplägget – och hur det är utformat varierar från bolag till bolag.

– Bland konsultföretagen finns egentligen allt från 100 procent grundlön till 100 procent varierad lön och allt där emellan. Från att man går efter kollektivavtalet till att du har en egen pott där du betalar din egen sjukskrivning, säger Peter Strandbacke.

För dem som har någon del av lönen rörlig är den vanligaste lösningen att man har en fast lön och utöver det får ett påslag baserat på vad man fakturerat till kund.

En annan lösning som förekommer är att ha en pott (eller konto eller bank). Där hamnar den avtalade delen av det som faktureras kunden. Beroende på vilket upplägg man har så kan de pengarna sedan behöva täcka lön, semestertillägg, pension och så vidare. Vanligt är att man själv styr över pensionsinbetalningar – hur mycket som ska avsättas och hur pengarna förvaltas.

Hur stor del av lönen som är fast respektive rörlig varierar mellan bolagen. På vissa ska man själv ha en buffert för att kunna betala ut lön om man är sjukskriven eller utan uppdrag.

– För det mesta har man en hyfsat stor del fast lön så man klarar sig på den. Det förekommer att konsulter inte har råd att försörja sig om de sitter på bänken, men det är ovanligt, säger Frida Elfving.

Olika lockande

Om man tycker att det här är bra eller dåligt varierar.

– Det beror på var man är. Det är som att välja bunden eller rörlig ränta. Vissa vill ha säkerheten, vissa vill ha utmaningen. För en person är det guld. För en annan är det en risk att inte få ihop tillräckligt, säger Peter Strandbacke.

Han har både träffat medlemmar som har en helt rörlig lönemodell och tycker att det är jättedåligt och andra som är ensamstående, aldrig sjuka och drar in extra pengar varje månad och tycker att det är fantastiskt.

Frida Elfving förstår att de som har alla de rätta förutsättningarna lockas av att ha en stor andel av lönen rörlig.

– De sitter på en specialistkompetens och är högpresterande och friska. Men om de blir sjuka så kan de snabbt hamna i en riktigt dålig sits i stället.

Från Sveriges Ingenjörers sida är inställningen att ju mer man har i grundlön, desto bättre. Att man ska kunna lita på vad man får varje månad och kunna leva på det. Däremot är det bra att det är möjligt att få mer – men oregelbundna inkomster ska mer vara grädden på moset.

Tänk efter vad du behöver

Så vad ska man tänka på innan man tackar ja till ett jobb med rörlig lön?

Här är några råd:

  • Kräv att få så stor fast lön att du går runt och klarar din privatekonomi.
  • Kolla om du behöver jobba upp ett kapital innan du får ut lön – då gäller det att du verkligen får uppdrag direkt.

– Man kanske blir lovad ”Vi har så mycket uppdrag på gång”. Man får uppfattningen att man kommer att tjäna mycket. Men så visar det sig att man börjar leta uppdrag först när personen börjar och att det kanske inte är så lätt. Då har man ingen buffert, och det kan bli en tuff start, säger Frida Elfving.

  • Om du blir utan uppdrag – hur klarar du dig då? Kanske får du själv ansvara för lön och att fixa nytt uppdrag. Då är det nästan som att vara egenföretagare. Är det något som passar för dig?

    Läs mer

    Fler artiklar om konsultbranschen hittar du här.

  • Se till att du har sjukförsäkring och inbetalning till pension – antingen som arbetsgivaren betalar eller via din pott. Tänk på att om det är du själv som ansvarar för det så kommer ingen annan att fixa det åt dig.
  • Tänk också på att som konsult kan det i realiteten vara svårt att få övertidsersättning. Om man inte kan debitera kunden extra för övertid så kan timmarna läggas i en timbank, men du får inte högre lön för de timmarna.
  • Som medlem kan du ringa Sveriges Ingenjörers rådgivning (du hittar kontaktuppgifter här). Det kan vara komplexa utformningar av de här avtalen och därför är det bra att höra av dig en gång extra. Så att du får så bra villkor som möjligt.

Karin Thorsell

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Stressen ökar på Chalmers: ”Det märks att vi är färre”

0
Neddragningarna på Chalmers har fått konsekvenser för medarbetarnas arbetsmiljö. Facket får nu signaler om att arbetsbelastningen ökar och stressnivån blivit högre för de anställda.

Tre ingenjörer: Så tog vi steget till eget

0
Friheten att välja uppdrag att kunna styra över sin tid är två goda skäl att bli egenkonsulter. Ingenjörerna Martin Lindahl, Tommy Oldebäck och Jerker Bergström delar med sig av sina erfarenheter.
Ingenjörsfullmäktige 2022

Lång debatt om kortad arbetstid

0
Hur radikalt ska Sveriges Ingenjörer vara i kraven på kortad arbetstid? På Ingenjörsfullmäktige blev det lång debatt om det, om lön och om matte i skolan.

More information for members in English

0
The annual congress of The Swedish Association of Graduate Engineers has decided to translate more information material for the members into English.
KTH

Färre tog ingenjörsexamen förra året

0
Nästan exakt 500 personer färre tog en ingenjörsexamen under det gångna läsåret jämfört med året före. Ändå var det många: 5 000 fler än i slutet av 1970-talet och 2 000 fler än i mitten av 1990-talet.

”Rejäla fakta när vi ska argumentera för våra löner”

0
Trovärdig statistik är ett av de viktigaste verktygen i den kommande löneförhandlingen. De två Akademikerföreningar som förra året var bäst på att skicka in sina svar var Arriver Software och Ljungby kommun.

Börsras kan påverka pensionen – här är expertens råd

0
Börsen faller, men hur påverkar det egentligen min framtida pension? Läs pensionsekonomens tips på vad du ska ta reda på och hur du bör agera.

Akademiker inom handeln ingår i stort forskningsprojekt

0
Hur är det att jobba i handeln? Det ska forskare vid Stockholms universitet ta reda på. Enkäter kommer skickas till över 20 000 anställda, bland dem medlemmar i Sveriges Ingenjörer.

CSN varnar: Se upp för dyra misstag med studielånen

0
Varje år får mer än 35 000 studerande återkrav för att de fått för mycket studiemedel. Nu varnar CSN för de vanligaste misstagen.
Malin Cronqvist

Dagbok från hållbarhetschefen på Svea Solar

1
I maj blev ingenjören Malin Cronqvist solenergibolaget Svea Solars första hållbarhetschef. Här är hennes dagbok från en vecka på jobbet.

INGENJÖRSKARRIÄR

VI REKOMMENDERAR

Kan jag bli tvingad att ta semester i jul?

1
Kan konsultföretag verkligen tvinga sina medarbetare att ta ut semester till jul? Ombudsmannen reder ut frågan.