Samlad avtalsrörelse trots allt

Trots olika avtalslängd kommer Sveriges Ingenjörer, Unionen och IF Metall att förhandla samtidigt även i nästa avtalsrörelse. Trots olika avtalslängd kommer parterna inom industrin där bland andra Sveriges Ingenjörer, Unionen och IF Metall, ingår att förhandla samtidigt även i nästa avtalsrörelse.

I slutet av förra veckan kom samtliga parter inom industrin överens om att det trots allt är bäst att förhandla fram nya avtal vid en gemensam tidpunkt. Det betyder inte att avtalslängderna ändras utan att  tjänstemännen skjuter fram sina förhandlingar något och att IF Metall startar sina i förtid. Slutdatum är den sista november 2011.

För Sveriges Ingenjörer innebär det att alla avtal som finns inom industrin och som tillhör Industriavtalet kommer att förhandlas samtidigt.

Sveriges Ingenjörers förhandlingschef Camilla Frankelius är nöjd med samordningen.
– Det är en stor fördel för oss att få förhandla de olika branscherna inom industrin vid samma tillfälle, säger hon. Det är också bra för svensk arbetsmarknad och för avtalens legitimitet att det blir samordning på löntagarsidan.

Alla parter inom industrin är också överens om att försöka få fram ett nytt eller ett reviderat Industriavtal innan 2011 års avtalsrörelse börjar.

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Ingenjören David Stavegård har nära 18 000 prenumererar på ”torsdagstipset” där han visar smarta funktioner i Excel.  Själv är han mest stolt över att ingå i den exklusiva grupp som regelbundet träffar Microsofts Excelteam.
Fler artiklar