Hur har löneavtalet fungerat i staten?

Nu ska löneavtalet Rals-T för statligt anställda utvärderas av fack och arbetsgivare tillsammans. En enkät har nyligen skickats ut till alla arbetsplatser med minst 15 Saco-medlemmar.

Nu ska löneavtalet Rals-Tför statligt anställda utvärderas av fack och arbetsgivare tillsammans. En enkät har nyligen skickats ut till alla arbetsplatser med minst 15 Saco-medlemmar.

Vartannat år ska en partsgemensam utvärdering genomföras av löneavtalet Rals-T och nu har arbetet med den andra utvärderingen inletts. En enkät har skickats ut av Saco-S och Arbetsgivarverket till alla statliga arbetsplatser som omfattas av avtalet där det finns minst 15 anställda Saco-medlemmar. Enkäten ska besvaras av både arbetsgivaren och Sacos förtroendevalda. Frågorna handlar om löneutveckling, lönebilden, den lokala löneprocessen och hur möjligheten att ingå enskilda överenskommelser har fungerat i praktiken. Enkäten kommer också kompletteras med intervjuer som genomförs i januari. Utvärderingen ska vara klar den 15 mars 2014.

Lämna en kommentar

Senaste nytt