Saab vill ta över ubåtsproduktion?

Försvarskoncernen Saab är redo att expandera inom det navala området och jagar enligt Sydsvenskan Kockums 240 ubåtsingenjörer.

Försvarskoncernen Saab är redo att expandera inom det navala området och jagar enligt Sydsvenskan Kockums 240 ubåtsingenjörer.

– Saab söker medarbetare som vill fortsätta utveckla navala produkter för Sverige och världsmarknaden, säger Gunilla Fransson, Senior Vice President and Head of Security and Defence Solutions, i ett pressmeddelande från försvars- och säkerhetsföretaget Saab.

Enligt Sydsvenskan vill Saab ta över den svenska ubåtsproduktionen från Kockums. Saabs meddelande är ”direkt avsett för de cirka 240 ubåtsingenjörer som är kvar på Kockums sedan åtta nyckelpersoner har rekryterats av Saab” och akademikerklubbens ordförande på Kockums i Malmö, Gunilla Steen-Granholm, tror att många hoppas på att planen ska gå i lås. Men några officiella signaler från Saab har de ännu inte fått.
Läs tidigare artikel: Ubåtsingenjörer byter till Saab

Ania Obminska

Lämna en kommentar

Senaste nytt