Europafack ställer krav inför toppmöte

I morgon, onsdag, är det dags för EU-ledarna att samlas i Milano för att tala om sysselsättning. Inför mötet har Europafacket, Etuc, ett par önskemål.

I morgon, onsdag, är det dags för EU-ledarna att samlas i Milano för att tala om sysselsättning. Inför mötet har Europafacket, Etuc, ett par önskemål.

– Europa återhämtar sig inte. Europeiska kommissionens och Europeiska rådets politik fungerar inte. Europas katastrofala svar på krisen – sparsamhet – har lett Europa in i en social kris med en politisk kris inom synhåll.

Det sade Europafackets generalsekreterare Bernadette Ségol när hon träffade fackliga företrädare i Rom i går, måndag. Bakgrunden till träffen är det toppmöte som samlar EU-ledare i Milano för att diskutera sysselsättning i morgon, onsdag.

Om vi ska ta oss förbi krisen och få en ekonomisk återhämtning behövs en förnyad och stärkt dialog mellan de fackliga organisationerna, arbetsgivare och styrande på både europeisk och nationell nivå, anser Europafacket. Det behövs också en ”extraordinär” europeisk investeringsplan för hållbar utveckling och anställning.

– Vi vill ha en investeringsplan för anständiga jobb och hållbar tillväxt på europeisk och nationell nivå, som mobiliserar offentliga och privata medel, sade Bernadette Ségol.

Ania Obminska

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Tapani Isoaho

Nya akademikerfacket på Klarna: ”Vill ha transparent process för utköp”

För första gången finns nu en lokal Akademikerförening på Klarna. ”Vi kände att vi ingenjörer och andra med högre utbildning ska kunna föra fram vad vi tycker”, säger den nyvalde ordföranden.
Fler artiklar