SKF varslar 200 tjänstemän

Strax efter lunchtid på torsdagen meddelade verkstadskoncernen SKF att 200 tjänstemän, främst i Göteborg, varslas om uppsägning.Strax efter lunchtid på torsdagen meddelade verkstadskoncernen SKF att 200 tjänstemän, främst i Göteborg, varslas om uppsägning.

Beslutet berör främst tjänstemän i Göteborg, men också anställda i övriga delar av landet kan beröras, skriver SKF i ett pressmeddelande. Beslutet är ”en direkt följd av den tidigare utlysta sammanslagningen av de två affärsområdena Strategic Industries (SI) och Regional Sales and Service (RSS) samt effektiviseringen av de interna supportfunktionerna” står det bland annat om beslutet.

Verkstadskoncernen vill ”minska komplexiteten” och ”förenkla organisationen med en struktur som är mer kund- och affärsdriven” står det vidare.

Theo Kjellberg, pressansvarig för SKF-koncernen, säger till Göteborgs-Posten att det är främst tjänstemän som arbetar inom administration, marknadsföring och sälj som berörs. Förhandlingar med facket har inletts och förväntas vara klara i slutet av februari.

Ania Obminska

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Vad är poängen med ett kollektivavtal?

Vad är poängen med ett kollektivavtal?

Spelar det någon roll om arbetsgivaren har kollektivavtal eller inte? Tjänar jag något på det, rent ekonomiskt? Jennifer Nilsson Fridell reder ut de vanligaste frågorna kring kollektivavtal.
Fler artiklar