Tieto både drar ner och nyanställer

Under året planerar IT-konsultföretaget Tieto både neddragningar i sina befintliga anställningar och nyrekryteringar.Under året planerar IT-konsultföretaget Tieto både neddragningar i sina befintliga anställningar och nyrekryteringar.

Tieto vill införa mer automatiserade tjänster och detta påverkar bolagets kompetensbehov, uppger Tieto i ett pressmeddelande.

Bolaget har därför i dag, tisdag, inlett fackliga förhandlingar som berör upp till 500 personer i Finland och 240 i andra länder, främst Sverige och Tjeckien.

I pressmeddelandet står det att bolaget vill ”anpassa verksamheten efter de nya förutsättningar som digitaliseringen innebär ”och säkerställa en ledande position i den pågående utvecklingen.”

Planerna innebär förutom neddragningar i befintliga anställningar att bolaget räknar med att anställda flera hundra nya medarbetare med ny kompetens, varav ”ett betydande antal” i Norden.

Ania Obminska

Lämna en kommentar

Senaste nytt

”Jag trodde inte på högkänslighet, nu vill jag hjälpa andra”

”Jag trodde inte på högkänslighet, nu vill jag hjälpa andra”

Efter kraschen, på toppen av karriären, låg ingenjören Kristoffer Ejebro i fosterställning i pojkrummet hos sina föräldrar. Först när förstod att han var högkänslig hittade han nycklarna till ett bra liv.
Fler artiklar