Appar kan ge 5 miljoner jobb till 2018

App-sektorn i Europa fortsätter att expandera. Dagens 1,8 miljoner jobb inom EU väntas växa till 5 miljoner till 2018.

App-sektorn i Europa fortsätter att expandera. Dagens 1,8 miljoner jobb inom EU väntas växa till 5 miljoner  till 2018.

Det talas om en boom. På mindre än fem år har app-sektorn inom EU växt från obefintlig till en industri med 1 miljon anställda utvecklare och 800 000 personer inom marketing och stödposter. Och sektorn väntas fortsätta växa i snabb takt, enligt en rapport från Europeiska kommissionen.

Till 2018 kan app-sektorn ha 4,8 miljoner anställda, varav 2,7 miljoner utvecklare, och bidra med 63 miljarder euro årligen till EU-ekonomin. Men det finns hinder för denna förväntade trend. Utvecklare lyfter bland annat fram att utbildningen för utvecklare brister och att det inte finns tillräckligt många utvecklare.

Av de fem app-företag som drar in mest pengar i EU och USA är tre nordiska spelföretag. På förstaplats ligger svenska King.com.

Läs Europeiska kommissionens pressmeddelande om rapporten här.

Ania Obminska

1 kommentar

  • Korben Dallas

    Kom igen, appar är en bubbla som förr eller senare kommer att stabilisera sig. Speciellt när de s.k. mobila ekosystemen börjar tappa sina järngrepp över användarna.

    21 februari 2014

Lämna en kommentar

Senaste nytt

3 ingenjörer: Att sluta som chef behöver inte vara steg bakåt

3 ingenjörer: Att sluta som chef behöver inte vara steg bakåt

Färre möten, mindre politik och bättre kontroll över sin kalender. Att lämna chefsrollen har sina fördelar och behöver inte alls innebära ett steg bakåt i karriären, snarare tvärtom.
Fler artiklar