Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
HemArbetslivEricsson rekryterar 300 ingenjörer

Ericsson rekryterar 300 ingenjörer

För att bli starkare på de viktiga områdena 5G, molntjänster och Internet of Things anställer nu Ericsson ingenjörer. Alla orter anställer, även nyexaminerade ingenjörer och dem som jobbat några få år. Dessutom är målsättningen att 30 procent ska vara kvinnor.

Ericsson vill bli starkare inom de nya strategiska områdena 5G, molntjänster och Internet of Things. Just nu anställer företaget på alla sina orter i Sverige: Kista, Göteborg, Lund, Karlskrona och Linköping. Sammanlagt ska nu 300 ingenjörer anställas.

I höstas när ett stort antal tjänstemän lämnade företaget skrev Ingenjören om tuffa förhandlingar mellan facket och företaget om villkoren för avgångarna. Då var fackliga företrädare bekymrade över att företaget tycktes ha fastnat i en nedåtgående besparingsspiral. Men den nye vd:n Börje Ekholm sade att varslen var slut, och nu kommer nyanställningar för att stärka företagets kompetens. De nya tjänsterna har ett starkt fokus på forskning.

– Vi letar ingenjörer inom både mjukvara och hårdvara och systemutveckling, säger Anki Ljung som är rekryteringsansvarig på Ericsson.

Hon poängterar också att Ericsson nu gärna anställer nyutexaminerade ingenjörer och även dem med kort arbetslivserfarenhet.

– Ja, vi söker självklart erfarna ingenjörer också. Det handlar främst om civilingenjörer och disputerade men det kommer även att bli en del högskoleingenjörer.

Dessutom har Ericsson som målsättning att 30 procent av de som nu anställs ska vara kvinnor. Enligt Anki Ljung handlar det om mångfald i en bred mening. Större mångfald ger generellt bättre innovationer. Därför behöver företaget också fler kvinnor.

– Inom vissa områden är det väldigt få kvinnor som har studerat. Där kan det vara svårare, men inom andra områden är de bättre representerade.

Hur långt har ni kommit i rekryteringarna av de här 300?

– Intervjuer pågår nu och vi har redan börjat anställa.

Sture Henckel

1 KOMMENTAR

  1. Hej!
    Det låter riktigt roligt att det anställs på nytt.
    Jag arbetar i ett projekt i skåne som riktar sig mot människor som står långt från arbetsmarknaden, människor som har kommit till Sverige av icke fri vilja.
    Jag träffar människor från kulturer och land.
    Just nu så samtalade jag med en ingenjör som just jobbat med planering och installationer av master och skulle gärna vilja komma i kontakt med någon som kunde hjälpa mig att ta tillvara på denne mans kunskaper, utbildning och erfarenheter:)
    Vart vänder jag mig för att presentera honom?
    //Anders

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Social kompetens – ett ”luddigt” uttryck och maktmedel

0
Arbetsgivare ställer ofta krav på social kompetens. Men var menas med det? Uttrycket är otydligt och det tycker Ann J Sandén, som nyligen doktorerat i ämnet, är problematiskt.

Ny chans till omställningsstudiestöd – men väntetiden hos CSN är lång

0
Den 1 oktober öppnar CSN möjligheten att ansöka om omställningsstudiestöd för vårterminen 2024 Men var beredd på att beskedet från CSN kan dröja.
Chalmers kårhus

Sämre resultat och fler avhopp när undervisningen är på engelska

0
En ny studie från KTH och Chalmers visar att undervisning på engelska gör att studenterna lär sig klart mindre.

Dina dokument är inte dina dokument

3
Att radera dokument från din arbetsdator eller mobil kan vara riskabelt, även om du gör det i all välmening. Och det du uppfattar som privat kan i själva verket vara din arbetsgivares egendom.
designingenjör

Så här tycker doktorander om stress, handledare och att fortsätta forska

0
Att vara doktorand kan vara stressigt, krävande – och alldeles, alldeles underbart. Eller?

Så mycket tjänar myndighetscheferna

0
Vet du vilken myndighetschef som tjänar mest? Ingenjören har sammanställt löner och löneökningar för 40 myndighetschefer och 17 rektorer vid lärosäten som utbildar ingenjörer.

Ingenjörers löner i kommuner: Påverka redan i budgeten

0
Om ingenjörers löner ska höjas i kommunerna behöver facket ta mer plats när budgeten sätts. Detta är något som många föreningar nu börjat jobba med.

Så äter du rätt för att orka studierna och vara skärpt på tentorna

0
Studietiden innebär för många sämre matvanor. Slarv och snabba lösningar kan sumpa chansen att nå bra studieresultat. Kostforskaren ger dig smarta tips.
Farid Bonawiede utanför Södra Cell

Tekniska fysikerns dagbok: ”Varierat, utmanande och tekniskt på ett liknande sätt som utbildningen”

0
Farid Bonaweide har inte ett jobb utan (minst) tre: Vd för ett mjukvarubolag, it-chef på en startup och frilans i riskberäkning och analys.

INGENJÖRSKARRIÄR

VI REKOMMENDERAR

Vad är min övertid värd?

0
Vad bör jag ha koll på när jag avtalar bort bort min övertid? Och hur mycket är den övertiden värd? Christoffer Sörman, ombudsman på Sveriges Ingenjörer delar med sig av sina bästa råd.