AB Volvo avslutar alla permitteringar

Bild: Cicci Jonson, Bilduppdraget/AB Volvo.

AB Volvo har avslutat permitteringarna av anställda. Det meddelade företaget på fredagen. Akademikerföreningen tycker att beskedet är positivt och ett steg i rätt riktning.

Korttidspermitteringarna på AB Volvo som inleddes i mars har berört omkring 20 000 anställda. Med vissa undantag har medarbetarna varit permitterade på 60 procent med en successiv nedtrappning. Sedan den 22 september har de flesta arbetat heltid.

– Vi har valt att inte göra en ny ansökan om kortidspermitteringar hos Tillväxtverket. Det innebär att alla medarbetare på Volvokoncernen i Sverige nu är i full tjänst, säger företagets presschef Claes Eliasson till TT.

Bakom beslutet finns en ökad efterfrågan från kunderna.

– Vi ser att aktivitetsnivån har gått upp bland våra kunder och då möter vi det med ökad aktivitetsnivå själva, säger Claes Eliasson till SVT.

Peter Månsson, AB Volvo

Peter Månsson, koncernordförande för akademikerna, tycker att företaget agerar korrekt nu genom att inte söka för de tre sista månaderna.

– Vi är tacksamma att korttidspermittering från staten finns, men det är också viktigt att den nyttjas på rätt sätt. Nu är det viktigt att företaget kan möta efterfrågan genom att ha vår personal på plats. Vi tror att våra medlemmar tycker att det är positivt och ger en signal i rätt riktning även om faran inte är över ännu givet covid-19 läget i världen.

Lämna en kommentar

Senaste nytt