Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
HemIngenjörenTrafikverkets nya chef får lägre lön än företrädaren

Trafikverkets nya chef får lägre lön än företrädaren

Trafikverkets nya generaldirektör Roberto Maiorana får en månadslön på 162 000 kronor, plus en rad andra förmåner. Det är dock en lägre lön än företrädaren Lena Erixon haft, skriver tidningen Publikt.

Den 31 december 2021 löpte förordnandet för Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon ut. Efter det har Bo Netz, överdirektör på Trafikverket, varit vikarierande generaldirektör och chef för Trafikverket.

Men nu den 1 mars tillträder den nya generaldirektören, Roberto Maiorana, som tidigare varit chef för verksamhetsområde Trafik vid Trafikverket.

I pressmeddelandet om den nye generaldirektören sa infrastrukturminister Tomas Eneroth att Roberto Maiorana ”har erfarenhet av att leda stora, komplexa och geografiskt spridda organisationer med gott resultat. Han har också under sin tid på myndigheten utvecklat goda relationer och samarbetsformer både internt och externt.”

Roberto Maioranas lön, 162 000 kronor i månaden, är dock lägre än företrädaren Lena Erixons månadslön på 178 000. Myndighetschefernas löner sätts av regeringen och Lena Erixon var under flera år högst betald av dem.

Roberto Maiorana hamnar nu på plats fem i lönetopplistan för myndighetschefer, efter cheferna för Polismyndigheten, Försäkringskassan, Försvarsmakten och Skatteverket.

Se artikeln Så mycket tjänar myndighetscheferna

Förutom lönen får Roberto Maiorana också flera förmåner, såsom fri bil och hyra för en tvårumslägenhet i Borlänge, där Trafikverket har sitt huvudkontor. Det uppger Publikt.

Karin Thorsell

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Välj din chef – så synar du ledarskapet när du byter jobb

0
Din chef spelar stor roll – för dina prestationer, din utveckling och ditt mående. Därför bör du välja nästa chef med omsorg. Så här kan du gå till väga för att ta referenser på chefen.

Nyexade byggingenjörens dagbok: ”Kollegornas stöd är tryggt när man är ny i branschen”

0
I våras blev Emin Hogic högskoleingenjör i byggteknik vid Lunds tekniska högskola, campus Helsingborg och nu är han projektör på Sweco. Här är hans dagbok från en vecka på jobbet.
Luleå och Stockholm

Så skiljer ingenjörers löner mellan länen

5
Medellönen högst i Stockholm, följt av Halland för civilingenjörer och Blekinge för högskoleingenjörer.
Jonas Hylén

Förtroendevald på Siemens: ”Är lite som en präst eller diakon”

0
Under 25 år i Akademikernas styrelse på Siemens har Jonas Hylén hjälpt medlemmar som riskerat att förlora jobbet och mött engelsmän som är chockade att ingenjörer har ett fack.    

Låga ingenjörslöner oroar inte industrijättarna i norr

0
Ingenjörer i södra Sverige har högre lön än ingenjörer i norr. Men för industrijättarna i norr verkar lönenivåerna inte vara något hinder för rekrytering.

Förstärkt lönesamtal kan lösa konflikter kring lön

0
Ibland slutar lönesamtalet med att man känner sig orättvist bedömd. Inom industrin finns då möjligheten till ett förstärkt lönesamtal med lokala facket som stöd.

Global portal öppnar nya vägar till utlandsjobben

0
Sugen på ett nytt jobb, men vill inte flytta? Nu startar Remote en jobbförmedling för distansjobb, med hela världen som arbetsplats.

Hon läste teknisk fysik och blev börs-vd

0
Charlotte Eriksson är civilingenjör i teknisk fysik och vd på Softronic. Här berättar hon om en omtumlande händelse på jobbet för ett år sedan och varför hon la ner sin sångkarriär.

Alkohol på julfesten? Så hittar du balansen mellan fest och fylla

0
Att jobbet bjuder på alkohol i samband julfiranden är idag närmast självklart – och är oftast inget problem. Men det kan ändå vara bra att tänka till. Här är sex tips inför julens firanden.
Elin Petersson och Patrik Milton i talarstolen

Mycket debatt om skatt, 5G och infrastruktur på Ingenjörsfullmäktige

0
Antog program om löner och industripolitik. Och höjde inte medlemsavgiften.

INGENJÖRSKARRIÄR

VI REKOMMENDERAR

Hur kallt får det egentligen vara på kontoret?

0
Kyliga kontor gör inte bara att vi fryser, det sänker också vår koncentrationsförmåga och kan påverka hälsan. Så hur kallt får det egentligen vara på kontoret?