Ny betalningsuppmaning till Saab

Än en gång har ingenjörerna på Saab sett löningsdagen passera, utan att få in några pengar på kontot. I dag skickade Sveriges Ingenjörer betalningsuppmaningar för sina medlemmars räkning till Saab, på grund av de uteblivna novemberlönerna.Än en gång har ingenjörerna på Saab sett löningsdagen passera, utan att få in några pengar på kontot. I dag skickade Sveriges Ingenjörer betalningsuppmaningar för sina medlemmars räkning till Saab, på grund av de uteblivna novemberlönerna.

– Eftersom besked om lönerna dröjer väljer våra medlemmar att agera. Vi skickar nu betalningsuppmaningarna för delgivning, säger Heléne Robson, förbundsjurist på Sveriges Ingenjörer.

De senaste två månaderna har den statliga lönegarantin täckt upp för de anställdas löner. Men nu är lönegarantins medel förbrukade, och Saab har inte kunnat betala ut lönerna ur egen ficka. Därför skickar Sveriges Ingenjörer nu in nya betalningsuppmaningar.

Nu har Saab en vecka på sig att betala ut lönerna, innan Sveriges Ingenjörer har rätt att begära företaget i konkurs, förutsatt att rekonstruktionen avbryts.

– Vi hoppas förstås att Saab Automobile ska få fram pengar till lönerna och även lyckas säkra en långsiktig finansiering för företaget, säger Per Bränneby, ordförande för Akademikerföreningen/Sveriges Ingenjörer på Saab i Trollhättan.

Peter Alestig Blomqvist

Lämna en kommentar

Senaste nytt