Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
HemArbetslivABB prisas för sitt arbete med jämställdhet

ABB prisas för sitt arbete med jämställdhet

ABB:s enhet Motor Starting & Safety i Sverige har utsetts till vinnare av Industrins jämställdhetspris. ”Vårt arbete visar att det går att förändra, om man verkligen vill” säger Linda Wennberg som är chef för enheten.

För två år sedan lanserade ABB den globala satsningen på att öka andelen kvinnor i företaget. På global basis är målet att ha 25 procent kvinnliga chefer år 2030. I Sverige är målet 40 procent.

Har redan nått målet

Linda Wennberg. Foto Jonas Bilberg

ABB:s enhet Motor Starting & Safety i Sverige fick nyligen ta emot Industrins jämställdhetspris 2021 för sitt arbete med att öka jämställdheten i verksamheten.

Med 41 procent kvinnliga chefer har de redan nått bolagets mål i Sverige. Dessutom har de 50 procent kvinnor i ledningsgruppen och 35 procent kvinnor totalt på enheten.

– Det känns jättekul att vi får den här uppmärksamheten. Det är redan flera som har hört av sig och vill att vi ska komma och berätta om hur vi arbetar, säger Linda Wennberg, chef för ABB:s enhet Motor Starting & Safety i Sverige.

Bli medveten om sina fördomar

Bakom utmärkelsen ligger flera års hårt arbete för att systematiskt för att öka andelen kvinnor i verksamheten. Bland annat har alla chefer gått utbildningen Interrupting Unconscious Bias som handlar om att utforska sina fördomar – att inse att vi alla bär på fördomar och hur de påverkar vårt agerande.

Idag har de 41 procent kvinnliga chefer, 50 procent kvinnor i ledningsgruppen och 35 procent kvinnor totalt på enheten.

– Det handlar mycket om att bli medveten om sina egna fördomar så att man kan agera på ett annat sätt, förklarar Linda Wennberg.

Dessutom jobbar de aktivt i många olika sammanhang för att inspirera och motivera kvinnor att välja tekniska yrken. De tar emot praktikanter från Tekniksprånget, ställer upp som mentorer och medverkar i olika typer av nätverk. Innan pandemin tog de även emot högstadietjejer på studiebesök via Teknikbussen.

– Det handlar om ett långsiktigt arbete att väcka intresset för teknikyrken. Vi vill visa hur roligt och spännande det är att arbeta inom industrin och visa på de möjligheterna, säger Linda Wennberg.

Inte läge att slappna av

Men för att nå företagets jämställdhetsmål har förstås rekryteringen varit en viktig nyckel i arbetet. Det handlar om allt från hur annonserna utformas till att ha ögonen öppna för hur underlaget för rekryteringen ser ut.

ABB jobbar aktivt i många olika sammanhang för att inspirera och motivera kvinnor att välja tekniska yrken.

Om det är få kvinnliga sökande till en tjänst ser de till att få in fler sökande, via nätverk, sociala medier och personliga kontakter.

– Vi har ett tydligt fokus och ser till att hela tiden följa upp vårt arbete. Det är också den stora utmaningen i vårt arbete, att inte slappna av och tänka att vi är klara, säger hon.

Har en inkluderande kultur

Linda Wennberg förklarar att det finns ett starkt stöd för jämställdhetsarbetet, både från ledningen och bland medarbetarna. Forskning visar att en bra mix av både kvinnor och män påverkar allt från arbetsmiljö, trivsel och kreativitet till produktivitet och ekonomiska resultat.

Detta är också något som Linda Wennberg skriver under på.

Industrins jämställdhetspris

Delas ut av Industrirådet och går till industriföretag som har genomfört utvecklande insatser för ökad jämställdhet. 

Industrirådet är en samverkansplattform mellan arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer inom industrin. Juryn för priset består av företrädare för dessa organisationer. 

Priset delades ut första gången 2012.

– Det är bra att ha en mix av kvinnor och män, det påverkar både kultur och arbetsmiljö. Vi pratade om det när vi precis fått priset, att vi trivs väldigt bra med varandra. Vi har en inkluderande kultur, den är bra för teamarbetet och bidrar till en innovativ atmosfär, förklarar hon.

Det går att förändra

Även om målet, 40 procent kvinnor i ledande positioner, nu är nått, kan arbetet inte stanna av. Nästa utmaning är att även öka den totala andelen kvinnor i verksamheten.

Genom utmärkelsen har de även fått en hel del uppmärksamhet, både internt och från andra industriföretag som vill att de kommer och delar med sig av sina erfarenheter.

– Vårt arbete visar att det går att förändra, om man verkligen vill. Vi hoppas att det kan inspirera andra att jobba för att få fler kvinnor till industrin, säger Linda Wennberg.

Anna Nyström

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Sju år som servicetekniker – sedan sökte Jonas till KTH

0
Jonas Tiger-Wedin var skoltrött redan i högstadiet och ville snabbt ut i arbetslivet. Men efter sju år väcktes längtan efter något annat.

Över 30 procent högre pension om du jobbar till 70

0
Vill du höja din pension med mer än 30 procent på bara fyra år? Då ska du gå i pension vid 70 i stället för vid 66. Det visar nya siffror från Pensionsmyndigheten.

Fyra dagars arbetsvecka är en valfråga i Finland

0
Den finska statsministern Sanna Marin lovar att införa fyradagarsvecka om hon får förnyat förtroende i det kommande riksdagsvalet. Men i Sverige är frågan mer eller mindre död.

Arbetsmiljöverket backar: Skyddsombud får företräda enskilda

0
Skyddsombuden har rätt att företräda en individ. Det står nu klart efter det att Arbetsmiljöverket upphävt det beslut från 2021 som skapat en del förvirring i frågan.

Män tjänar allt mindre på en högskoleutbildning

1
Högskoleutbildning lönar sig allt mindre för män och särskilt i privat sektor. För kvinnor har lönsamheten däremot ökat de senaste 20 åren.

Bakgrundskontroller – därför kan du nekas jobbet

0
Ingenjören har intervjuat ToFindOut, ett företag som gör bakgrundskontroller. Vad letar de efter? Och vad kan var skäl till att inte få jobbet?

Huvudskyddsombudet ”Många känner stress av att aldrig bli färdig”

0
Huvudskyddsombudet Jan Åkesson vid Siemens har prisats för sitt arbetsmiljöarbete. Fokus är på att halvera antalet anställda i riskzonen för  utmattning.
Camilla Frankelius

Snart avgörs löneökningarna – vill ha maximal höjning utan att driva inflation

10
Nu går förhandlingarna om industriavtalet in på upploppet. Sveriges Ingenjörers inställning är att anställda ska få del av de vinster som företagen faktiskt gör.  

Så ger du feedback till chefen

0
Att ge feedback till sin chef kan vara både känsligt och riskabelt. Här är några tips på vad du bör tänka på för att din feedback ska falla i god jord.

Omställningsstudiestödet – så ökar du chansen att få del av pengarna

0
Planerar du att skicka in en ansökan om omställningsstudiestöd för hösten? Se då till att du undviker de vanligaste misstagen. 

INGENJÖRSKARRIÄR

VI REKOMMENDERAR

Ska jag tacka ja till ett jobb fast jag hoppas på ett annat?

0
Vad gör jag om jag får ett jobberbjudande men hoppas på ett annat där beskedet dröjer? Ingenjören bad May Molin, rekryteringskonsult på Qrios Engineering, om råd.