Massor av folk på karriärmässan


I dag drog Career Days igång i Globen i Stockholm. Förutom att träffa potentiella arbetsgivare kunde akademikerna få hjälp att spetsa till sitt CV, spela mindball, bli snabbcoachade och lyssna på spännande seminarier.

Redan vid insläppet vid kl 13 vid Globen i dag var det knökfullt med folk som ville in i på mässan och under dagen växte antalet människor som nätverkade, sökte jobb och tog emot karriärtips.

Bland de 100 utställarna kunde man hitta företag som BT Toyota, E.on, Exportrådet, Vattenfall AB, SCA med flera. Ingenjörerna var eftertraktade och inte bara till Stockholmsområdet. På mässan fanns ett jobbnätverk som kallades Welcome2work där företag inom Jönköpings kommun gått samman för att marknadsföra kommunen och sina egna företag.

Ingenjörer sökes
— Vi behöver framförallt mjukvaruingenjörer i och helst vill vi ha ingenjörer som har några års erfarenhet men det är inte helt uteslutet att få jobb om man är nyexaminerad, säger Hans Kajfalk som jobbar på Human Resources avdelningen på Kapsch TrafficCom AB.

Ett annat företag som sökte ingenjörer inom projektledning, mjukvara och support var det högteknologiska företaget Tobii.

Skojiga aktiviteter
Bland besökarna fanns både dem som var där med förhoppningen att hitta ett nytt jobb och de som bara var lite nyfikna, kanske få sitt CV granskat eller testa några av de aktiviteter som fanns. Vid Poolias montrar med jobbstyling trängdes folk och då och då provade de förbipasserande besökarna spelet mindball. Spelet, som ska spelas av två personer, gick ut på att man med hjälp av ett Pannband som registrerar ens hjärnvågor skulle förflytta en boll över till motståndarens planhalva. För att få bollen att röra på sig skulle man försöka vara så lugn som möjligt och helst inte tänka på någonting alls.

— Det här är ett bra sätt att slappna av lite, man kan lätt bli lite nervös i sådana här sammanhang, säger Anders Zetterlund, konsultchef på Poolia.

Några som inte verkade det minsta nervösa och i stället strosade runt i godan ro var ingenjörerna Linnea Hedin och Josefin Illergård. Linnea, nydisputerad inom bioteknik, var på Career Days för att spana in vilka företag som sökte folk.

Linnea Hedin och Josefin Illergård.

 — Och jag vill gå och träffa Arla, de ska vara här, sa Josefin som just nu är föräldraledig men senare vill jobba inom sitt yrkesområde inom skogsindustrin.

Sveriges Ingenjörers personal bistår mässbesökarna. Till höger Bengt Kallenberg, en av förbundets coacher.

 

 

 

Career Days
Nordens största karriärmässa för akademiker. Till mässans två dagar (10-11 september) har nästan 10 000 biljetter sålts. Sveriges Ingenjörer är en av mässans arrangörer.
Läs mer om Career Days och vilka seminarier som finns här.

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Här är de populäraste kurserna för yrkesverksamma ingenjörer

Här är de populäraste kurserna för yrkesverksamma ingenjörer

Många lärosäten satsar på kompetensutveckling av ingenjörer. Vi har tagit reda på vilka som är de populäraste kurserna som går att kombinera med jobbet. Se listan med nära 50 kurser i topp.
Fler artiklar