Nevs rekonstruktion upphör

Vänersborgs tingsrätt har fattat beslutet att biltillverkaren Nevs företagsrekonstruktion ska upphöra.

Vänersborgs tingsrätt har fattat beslutet att biltillverkaren Nevs företagsrekonstruktion ska upphöra.

Det var i slutet av augusti förra året som Vänersborgs tingsrätt beslutade om företagsrekonstruktion för biltillverkaren Nevs, som kämpade med skulder och problem med att betala ut löner till anställda. Därefter förlängdes rekonstruktionstiden i flera omgångar.

Tidigare i år fick Nevs igenom sitt förslag om skuldnedskrivning med drygt 300 miljoner kronor och detta vann laga kraft den 14 april. Nu har tingsrätten också slutgiltigt beslutat att företagsrekonstruktionen upphör, ett beslut som både rekonstruktören och de tre borgenärerna stod bakom.

Beslutet kan du läsa i sin helhet här.

Ania Obminska

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Satsning på chefer och mer tydlighet om övertid i kommuner och regioner

Satsning på chefer och mer tydlighet om övertid i kommuner och regioner

Nu finns ett nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner. Två viktiga förbättringar är en satsning på chefernas arbetsmiljö och krav på samtal om kompensation när övertidsersättning förhandlas bort.
Fler artiklar