Här är de mest lästa artiklarna i år

Avtal som rivs, ingenjörerna Sanna och Mattias Fager, test och Ulrika Lindstrand.
Avtal som rivs, ingenjörerna Sanna och Mattias Fager, test och Ulrika Lindstrand finns med i årets mest lästa artiklar.

Kärlek, utbrändhet, ilska över löner och tips inför anställningsintervjuer. Det är några av ämnena i de mest lästa artiklarna på Ingenjören.se under första halvåret 2019. Har du läst artiklarna som hamnar i topp? Kolla listan här.

1. Kär på jobbet? Ta det försiktigt och pejla läget

I årets hittills mest lästa artikel berättar en ingenjör om hur det var när hon och hennes ingenjörskollega blev ett par. Dessutom ger en sexolog och en HR-expert råd om vad man ska tänka på om man blir intresserad av en kollega.

2. Utbränd på första jobbet

Efter fem månader på sitt första jobb blev Viktoria Westerberg sjukskriven. Hennes historia är knappast unik och därför vill hon nu dela med sig av sina erfarenheter för att hjälpa andra att hitta vägen till ett hållbart arbetsliv.

3. Ilska över lönerna inom industrin: ”Vi behöver ett nytt avtal”

Industrins rekordvinster under förra året syntes inte i akademikernas lönekuvert. Besvikelsen startade uppropet #ShowUsTheMoney. Nu har årets löneförhandlingar inletts och flera arbetsgivare verkar oberörda av kritiken.

4. Var inte rädd för testerna när du söker jobb

Personlighetstester, färdighetstester… I dag är det vanligt att den som söker jobb får göra olika tester. Artikeln om hur testerna fungerar och hur man bäst hanterar dem är från förra året – men är fortfarande användbar och en av de mest lästa.

5. Ingenjörer – tänk på det här på anställningsintervjun

13 råd om vad du ska tänka på inför och under anställningsintervjun – och hur du undviker vanliga fel som ingenjörer gör.

6. Avdrag för fackavgiften tas bort – men det kan gå att få ändå

Efter att ha funnits i mindre än ett år togs avdraget för fackavgiften bort igen. Men under en kort period fanns ett kryphål för att få avdraget resten av året. I artikeln berättar vi hur.

7. Besvärliga anställda ger cheferna problem

De flesta har säkert haft kolleger som på något sätt utgör ett problem. Forskaren Kristina Sutter Beime har doktorerat på ”avvikande anställda” och sorterat dem i fyra kategorier. En av dem ger cheferna en riktigt svår utmaning.

8. Har du rätt lön? Sök i den nya statistiken

Bäst löneutveckling i kommunal sektor men högst löner i privat. Det här och mycket mer visas i Sveriges Ingenjörers senaste löneenkät.

9. ”Att arbetsgivare upplever brist på ingenjörer betyder inte att det är brist”

Sveriges Ingenjörer tillbakavisar bilden att det är brist på ingenjörer. ”Jag upplever inte att det på något mätbart sätt visas att det är brist. Det är låg arbetslöshet, men så har det sett ut länge”, säger Sveriges Ingenjörers Ulrika Lindstrand.

10. Fem områden som stressar ingenjörer

Antalet medlemmar i Sveriges Ingenjörer som hör av sig till förbundet om stress och utbrändhet ökar. Det är de ombudsmän Ingenjören pratat med helt överens om. Och de lyfter fram fem områden som framför allt stressar ingenjörerna.

 

Lämna en kommentar

Senaste nytt