Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
HemFackligtAvtalsrörelsenLöneökningar på 4,4 procent är kravet från Facken inom industrin

Löneökningar på 4,4 procent är kravet från Facken inom industrin

Facken inom industrin begär löneökningar på 4,4 procent nästa år. Det är det högsta krav som ställts sedan Industriavtalet kom till för 26 år sedan.

– Vi har aldrig sett att industrin tar ut större vinster än nu. Därför är vår bedömning att det går att växla upp lönerna, säger Sveriges Ingenjörers förbundsordförande Ulrika Lindstrand. 

Nästa år ska nästan tre miljoner svenska löntagare få ett nytt löneavtal. De flesta avtal löper ut den 31 mars och nu har startskottet gått för den kommande avtalsrörelsen.

Måndagen den 31 oktober presenterade Facken inom industrin sina gemensamma krav inför förhandlingarna som startar efter nyår. Bland kraven finns löneökningar på 4,4 procent under nästa år.

Kravet är det högsta som Facken inom industrin någonsin har begärt och man lutar sig mot siffror som visar industrins framgångar.

Kostnaderna för arbetskraft i Sverige har inte stigit efter pandemin, produktiviteten och exportandelen har ökat mer i Sverige än i konkurrentländerna. Och inte minst har industrin en mycket god lönsamhet, vilket framgår av företagens bokslutsrapporter.

Sveriges Ingenjörers förbundsordförande Ulrika Lindstrand

Nationalekonomerna varnar för att stora löneökningar kommer att spä på inflationen. Men den risken ser inte industrifacken om lönerna skulle öka 4,4 procent.

– Det gäller att hitta en balans och vårt mål är att få bästa möjliga avtal med de förutsättningar som råder, säger Ulrika Lindstrand.

Kritik mot låga lönekrav

I en intervju med Ingenjören berättade nyligen Sveriges Ingenjörers förhandlingschef Camilla Frankelius om industrifackens beslut att inte begära löneökningar på en nivå som riskerar att förvärra inflationen.

Hon uppmuntrar i stället de lokala facken på företag som gör stora vinter att förhandla om större löneökningar än nivån i avtalet.

Artikeln har kommenterats av flera medlemmar som är kritiska mot att förbundet inte begär större löneökningar.

”Är det verkligen fackens uppgift att hålla igen på lönerna?”, skriver en läsare. ”Facket verkar blanda ihop sin roll att ta ansvar för Sverige med medlemmarnas intresse av en bibehållen reallön”, skriver en annan.

Ulrika Lindstrand säger att förbundet vill ha ett avtal som gynnar medlemmarna både på kort och lång sikt.

– Det är oerhört viktigt att inflationen sjunker snabbt. Löneökningar i nivå med inflationen kommer leda till högre inflation och högre räntor. Företag kan tvingas säga upp anställda och det gynnar inte våra medlemmar.

Men hon har stor förståelse för att det finns de som är besvikna.

– Jag är ordförande för akademikerföreningen på min arbetsplats och jag vet att förhandlingen om det lokala löneutrymmet kan vara tuff. Många arbetsgivare anser att nivån i avtalet både är ett tak och ett golv. Men det är inte så avtalen ska fungera.

Fler krav från facken

Industrifacken kräver vid sidan av löneökningarna också ytterligare avsättningar till deltidspension/flexpension.

 Facken inom industrin

De fem förbund som ingår i Facken inom industrin är Sveriges Ingenjörer, Unionen och de tre LO-förbunden GS, Livsmedelsarbetareförbundet och IF Metall.

De har tillsammans med arbetsgivarorganisationer som organiserar företag inom industrin undertecknat Industriavtalet. Det är industrifacken som tillsammans med arbetsgivarorganisationerna sätter ”märket”, det vill säga nivån på löneökningar som blir normen för hela den svenska arbetsmarknaden.

Några krav på förbättringar inom jämställdhet och arbetsmiljö lägger industrifacken inte fram i den här avtalsrörelsen. Arbete kring dessa frågor pågår redan i partsgemensamma arbetsgrupper.

Industrifacken kräver också en höjning av lägstalönerna med 1 600 kronor. Men även om kravet går igenom påverkar det inte Sveriges Ingenjörers medlemmar eftersom förbundet inte har avtal med inskrivna lägstalöner.

Utgångpunkten för industrifacken är ett ettårigt avtal. Arbetsgivarna brukar föredra längre avtal som ger företagen en större förutsägbarhet. Avtalets längd blir som alltid en av pusselbitarna vid förhandlingsbordet.

Karin Virgin

 

2 KOMMENTARER

  1. Vilka effekter kommer det ha när löneökningar inte ens kommer upp till 4%. Inflationen är ju en sak men minskad köpkraft kommer också påverka företagens överlevnad. Lägger vi på att det finns en del företag som pådriver inflationen bara för att de kan så är för låga löneökningar negativt för samhället också. I USA myntades begreppet gridflationen…

    Jag läste idag resultatet från den tyska avtalsrundan på IG Metall. Resultatet blev 5,2% samt 1500 Euro 2023. Det kan man jämföra med skambudet från de svenska arbetsgivarna som hävdar att de tittade på den tyska modellen.
    För 2024 blir det ytterligare 3,3% och ytterligare engångsbelopp på 1500 EURO. Avtalet gäller till den 30/11-2024.

    Jämför det med de svenska kraven….

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Därför måste en bra chef vara modig

0
Har du en chef som letar fel och kan bli aggressiv eller en som har svårt att ta beslut, är otydlig och gärna gömmer sig? Förklaringen kan vara rädsla.  

Trivector är Sveriges mest cykelvänliga arbetsplats

0
Trivector i Lund har utsetts till landets mest cykelvänliga arbetsplats. Civilingenjören Pernilla Hyllenius Mattisson är en av eldsjälarna bakom företagets cykelsatsning.

Sju år som servicetekniker – sedan sökte Jonas till KTH

0
Jonas Tiger-Wedin var skoltrött redan i högstadiet och ville snabbt ut i arbetslivet. Men efter sju år väcktes längtan efter något annat.

Över 30 procent högre pension om du jobbar till 70

1
Vill du höja din pension med mer än 30 procent på bara fyra år? Då ska du gå i pension vid 70 i stället för vid 66. Det visar nya siffror från Pensionsmyndigheten.

Fyra dagars arbetsvecka är en valfråga i Finland

0
Den finska statsministern Sanna Marin lovar att införa fyradagarsvecka om hon får förnyat förtroende i det kommande riksdagsvalet. Men i Sverige är frågan mer eller mindre död.

Arbetsmiljöverket backar: Skyddsombud får företräda enskilda

0
Skyddsombuden har rätt att företräda en individ. Det står nu klart efter det att Arbetsmiljöverket upphävt det beslut från 2021 som skapat en del förvirring i frågan.

Män tjänar allt mindre på en högskoleutbildning

1
Högskoleutbildning lönar sig allt mindre för män och särskilt i privat sektor. För kvinnor har lönsamheten däremot ökat de senaste 20 åren.

Bakgrundskontroller – därför kan du nekas jobbet

0
Ingenjören har intervjuat ToFindOut, ett företag som gör bakgrundskontroller. Vad letar de efter? Och vad kan var skäl till att inte få jobbet?

Huvudskyddsombudet ”Många känner stress av att aldrig bli färdig”

0
Huvudskyddsombudet Jan Åkesson vid Siemens har prisats för sitt arbetsmiljöarbete. Fokus är på att halvera antalet anställda i riskzonen för  utmattning.
Camilla Frankelius

Snart avgörs löneökningarna – vill ha maximal höjning utan att driva inflation

10
Nu går förhandlingarna om industriavtalet in på upploppet. Sveriges Ingenjörers inställning är att anställda ska få del av de vinster som företagen faktiskt gör.  

INGENJÖRSKARRIÄR

VI REKOMMENDERAR

Ska jag tacka ja till ett jobb fast jag hoppas på ett annat?

0
Vad gör jag om jag får ett jobberbjudande men hoppas på ett annat där beskedet dröjer? Ingenjören bad May Molin, rekryteringskonsult på Qrios Engineering, om råd.