Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
HemArbetslivChefer behöver mer stöd för att leda på distans

Chefer behöver mer stöd för att leda på distans

De flesta uppskattar möjligheten att kunna jobba på distans. Men chefer känner sig mer kluvna. Ny forskning visar varför det kan vara svårt att vara chef på distans och vilket stöd de behöver för att klara sitt jobb och trivas bättre.

– Ledarskap i distansarbete är lite bortglömt. De flesta studier handlar om vad medarbetarna tycker, och de är över lag nöjda. Cheferna upplever däremot mer problem, säger forskaren Linda Widar, som i höstas la fram sin doktorsavhandling om distansarbete.

Linda Widar är medicine doktor i arbetshälsovetenskap.

Hon har intervjuat chefer inom akademin om deras erfarenheter av distansarbete före och under pandemin. Resultatet stämmer överens med vad man har sett i andra informations- och kunskapsintensiva organisationer.

Cheferna i studien tvingas lösa en rad problem när medarbetarna helt eller delvis jobbar på distans. Bland annat är det svårare att få insyn i medarbetarbetarnas  arbetsmiljö.

– Det är svårt att veta hur de anställda mår. Att fråga om utrustningen hemma fungerar är enkelt men att fråga hur medarbetaren mår kan kännas som ett intrång, att man snokar och kränker deras integritet.

Här kan du läsa mer om chefsansvar och hur Sveriges Ingenjörer kan stötta dig

”Jag har blivit en papperskorg”

Ett annat problem är att få insyn i medarbetarnas arbete. Ingen chef använde ordet kontrollförlust men Lidna Widar upplever att det var just det som cheferna kände. Medarbetare har ofta regelbunden kontakt med varandra i sitt arbete, men chefer som inte deltar i olika team och arbetsgrupper missar flöden och processer.

En del chefer sa att distansarbete har lett till att de fått en mer problemlösande roll. Och att medarbetarna kommer med sina problem alldeles för sent.

Linda Widar

Linda Widar är medicine doktor i arbetshälsovetenskap vid Högskolan i Gävle. Nu arbetar hon som forskare på Karolinska Institutet och som konsult i eget företag.

Här är Linda Widars doktorsavhandling.

– När det uppstår problem blir det svårt för cheferna att veta varför. De kan känna ett slags utanförskap i organisationer med mycket distansarbete, säger Linda Widar.

Cheferna upplever också att deras egna arbetsuppgifter har förändradrats med en förskjutning mot mer administration. När medarbetarna är mer självständiga och löser fler problem själva minskar ledarskapsdelen av chefsrollen.

Linda Widar menar att arbetsgivare ofta glömmer bort chefernas arbetsmiljö och trivsel och i intervjuerna kom de här frågorna upp.

– Många chefer trivdes inte lika bra med sitt arbete som tidigare. Några sa att de valt att bli chef för att de är intresserade av ledarskap, men övervägde nu att lämna sin chefsroll. En chef sa ”Jag har blivit lite som en papperskorg”.

Stöd till chefer som leder på distans – fem råd till arbetsgivare

Linda Widar har fem råd till arbetsgivare som har en generös policy för distansarbete. Så här kan de bli bättre på att stötta sina chefer:

  1. Kontrollera att cheferna har det praktiska stöd de behöver. De ska veta vart de kan vända sig i frågor om medarbetarnas arbetsmiljö. Den digitala infrastrukturen (datorer, skärmar, uppkoppling och programvaror) kan ta mycket av chefernas tid.
  2. Det är inte ovanligt att arbetsledande chefer känner sig ensamma och de behöver stöd från sina chefer. ”För att kunna ge stöd behöver jag stöd” svarade flera chefer i studien.
  3. Se till att cheferna får möjlighet att dela erfarenheter med varandra. Det minskar också risken för olika ”regler” för distansarbete inom företaget (för medarbetare med likartade arbetsuppgifter). Ett internt chefsnätverk kan vara en bra lösning.
  4. Se till att kontoret har en bra arbetsmiljö. Många medarbetare väljer att jobba hemifrån eftersom arbetsmiljön på kontoret inte fungerar. Då blir det också svårare för cheferna att få medarbetarna till kontoret.
  5. Chefer som upplever att de saknar verktyg och strategier för att leda medarbetare på distans blir mer restriktiva till distansarbete. Arbetsgivare behöver därför se till att chefer får utbildning, vägledning och riktlinjer för att kunna leda på distans.

Karin Virgin

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Sju år som servicetekniker – sedan sökte Jonas till KTH

0
Jonas Tiger-Wedin var skoltrött redan i högstadiet och ville snabbt ut i arbetslivet. Men efter sju år väcktes längtan efter något annat.

Över 30 procent högre pension om du jobbar till 70

0
Vill du höja din pension med mer än 30 procent på bara fyra år? Då ska du gå i pension vid 70 i stället för vid 66. Det visar nya siffror från Pensionsmyndigheten.

Fyra dagars arbetsvecka är en valfråga i Finland

0
Den finska statsministern Sanna Marin lovar att införa fyradagarsvecka om hon får förnyat förtroende i det kommande riksdagsvalet. Men i Sverige är frågan mer eller mindre död.

Arbetsmiljöverket backar: Skyddsombud får företräda enskilda

0
Skyddsombuden har rätt att företräda en individ. Det står nu klart efter det att Arbetsmiljöverket upphävt det beslut från 2021 som skapat en del förvirring i frågan.

Män tjänar allt mindre på en högskoleutbildning

1
Högskoleutbildning lönar sig allt mindre för män och särskilt i privat sektor. För kvinnor har lönsamheten däremot ökat de senaste 20 åren.

Bakgrundskontroller – därför kan du nekas jobbet

0
Ingenjören har intervjuat ToFindOut, ett företag som gör bakgrundskontroller. Vad letar de efter? Och vad kan var skäl till att inte få jobbet?

Huvudskyddsombudet ”Många känner stress av att aldrig bli färdig”

0
Huvudskyddsombudet Jan Åkesson vid Siemens har prisats för sitt arbetsmiljöarbete. Fokus är på att halvera antalet anställda i riskzonen för  utmattning.
Camilla Frankelius

Snart avgörs löneökningarna – vill ha maximal höjning utan att driva inflation

10
Nu går förhandlingarna om industriavtalet in på upploppet. Sveriges Ingenjörers inställning är att anställda ska få del av de vinster som företagen faktiskt gör.  

Så ger du feedback till chefen

0
Att ge feedback till sin chef kan vara både känsligt och riskabelt. Här är några tips på vad du bör tänka på för att din feedback ska falla i god jord.

Omställningsstudiestödet – så ökar du chansen att få del av pengarna

0
Planerar du att skicka in en ansökan om omställningsstudiestöd för hösten? Se då till att du undviker de vanligaste misstagen. 

INGENJÖRSKARRIÄR

VI REKOMMENDERAR

Ska jag tacka ja till ett jobb fast jag hoppas på ett annat?

0
Vad gör jag om jag får ett jobberbjudande men hoppas på ett annat där beskedet dröjer? Ingenjören bad May Molin, rekryteringskonsult på Qrios Engineering, om råd.