Testa kunskaperna i Teknik-SM

Är du student och gillar att räkna ut hur många meter enkelspårig järnväg Sverige har eller att programmera legorobotar, kan du övertala två kompisar och anmäla er till årets upplaga av Teknik-SM. Vinsten i år är en resa till Indiens IT-centrum, Bangalore.

Är du student och gillar att räkna ut hur många meter enkelspårig järnväg Sverige har eller att programmera legorobotar, kan du övertala två kompisar och anmäla er till årets upplaga av Teknik-SM. Vinsten i år är en resa till Indiens IT-centrum, Bangalore.

Den 8 april går kvaltävlingarna ute på landets högskolor. Bara ett lag från varje högskola kan gå vidare till semifinal och final som hålls i Stockholm den 9-10 maj, under Teknikdagarna. Förra året var det laget Alla bitar i byten, från Luleå tekniska universitet som tog hem tävlingen och fick åka till Kina som första pris.

Teknik-SM är ett av de stående inslagen under Teknikdagarna som Sveriges Ingenjörer arrangerar i maj varje år. Tävlingen riktar sig i första hand mot studenter inom teknik och naturvetenskap men är öppen för alla heltidsstudenter.

» Anmäl ditt lag här

Lämna en kommentar

Senaste nytt